OKUL BAŞKANLIK SEÇİMİ

OKUL BAŞKANLIK SEÇİMİ



Duru Koleji

Duru Koleji’nde, demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ‘’Başkanlık Seçimi ‘’heyecanı yaşandı.
Okul öğrenci meclisi seçimlerinin , öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden okulumuzda bu çalışmaları titizlikle yürütmeye özen gösteriyoruz. .
Bu kapsamda okulumuzda 2019-2020 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı ve üyeleri seçimi gerçekleştirildi..
Okul meclisi seçimleri, Duru Ortaokulu’nda her sınıftan bir sınıf temsilcisi seçilmesiyle başladı.
Başkanlık için aday olan öğrenciler 15-22 Ekim tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler. Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli yerlerine asma fırsatını buldular.
Ön elemeleri başarıyla geçen 4 sınıf temsilcisi adayı sandıkta yarıştılar. Kapalı oyla yapılan seçim sonucunda sınıf temsilcileri belirlendi.
24 Ekim Perşembe günü tüm öğrenciler oylarını kullandılar. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda 8/A sınıfından Sudenaz ÇİFTÇİ okul başkanlığına, 6/A sınıfından Nilüfer AKDEMİR ise okul başkan yardımcılığına seçilmiştir.
Demokrasinin okulumuzda bire bir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında görev alan öğrencilerimizi , başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi , başkan ve başkan yardımcısını kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

Duru Koleji
Duru Koleji
Duru Koleji
Duru Koleji
Duru Koleji
Whatsapp İletişim Hattı